Cum sa inlocuiesti in siguranta incalzitorul de sticla al cuptorului

reparare cuptor incorporabilAtunci cand introduci friptura, pizza sau caserola in cuptor, setezi temperatura si timpul de coacere. Acest lucru pare usor de facut de catre oricine, dar ce se intampla atunci cand cuptorul nu se incalzeste? Ce a mers gresit?

Problema poate veni de la incalzitorul cuptorului electric. Cu cateva unelte din setul de instrumente electrice si putina rabdare, il poti schimba singur si salva astfel niste bani. Aceasta reparatie usoara dureaza mai putin de 15 minute.

De ce ai nevoie pentru repararea cuptorului?

  • tester de circuite;
  • surubelnite;
  • un nou ignitor;
  • piulite de sarma ceramica, dupa caz;

Pasii pentru a inlocui un dispozitiv de incalzire a cuptorului

1.Deconectati alimentarea cuptorului

Ca si in cazul oricarui proiect electric, trebuie sa deconectezi intotdeauna alimentarea cu energie a aparatului pe care vei lucra. Pentru a face acest lucru, fie deconectezi cablul aparatului de la perete, fie opresti intrerupatorul sau siguranta care alimenteaza circuitul. Utilizeaza un tester de circuit pentru a verifica cu atentie daca circuitul este intr-adevar oprit.

2.Acceseaza ignitorul

Deschide usa cuptorului si scoate rafturile pentru a avea acces la placa de baza a cuptorului. Scoate cele doua suruburi care fixeaza capacul bazei. Ele sunt situate in partea din spate a placii cuptorului. Trage placa de cuptor incorporabil afara si vei putea repera ignitorul.

3.Inlatura ignitorul

Localizeaza ignitorul si observa cu atentie modul in care acesta este amplasat. Vei instala noul ignitor in acelasi mod. Deconecteaza cele doua fire sau cabluri conectate la acesta. Daca firele de incalzire sunt conectate la firele aparatului cu piulite de sarma, desfa piulitele de cablu pentru a elibera firele. Scoate cele doua suruburi care fixeaza arzatorul in pozitie si trage arzatorul din cuptor.

4.Instaleaza noul ignitor

Pozitioneaza noul dispozitiv de incalzire, la fel ca pe cel vechi. Manipuleaza ignitorul cu mare atentie. Este fragil si daca are anumite fisuri nu il poti folosi. Fixeaza arzatorul cu cele doua suruburi. Conecteaza cablurile sau cablajul la arzator. In cazul in care al tau are piulite de sarma, conecteaza firele folosind piulite ceramice noi. Mare atentie sa nu folosesti piulite din plastic, care s-ar topi in cuptor.

5.Inlocuieste placa de acoperire a cuptorului si suporturile

Inlocuieste placa de acoperire de pe partea inferioara a cuptorului si fixeaz-o cu cele doua suruburi din spatele placii. Monteaza rafturile pentru cuptor si apoi vei fi gata sa testezi functionarea cuptorului.

6.Porneste alimentarea cu energie

Porneste alimentarea cu energie a circuitului alimentand cuptorul sau conecteaza cablul. Seteaza cuptorul sa se incalzeasca pentru a te asigura ca acesta se aprinde imediat si se incalzeste in mod normal.

Spune-ne parerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled